Hevsel Bahçeleri’nde Yılda Dört Ürün Hasadı Yapılıyor
Diyarbakır, 33 medeniyete ev sahipliği yapmaktadır ve 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri’nde verimli topraklar bulunmaktadır. Bu topraklarda yılda dört farklı ürün ekilip hasat yapılmaktadır. Sebze ve yeşillik çeşitleri burada yetiştirilip, sebze hallerinde ve semt pazarlarında doğal ürünler olarak satışa sunulmaktadır. Sonbahar mevsiminin son günlerinde tarlada kalan roka, pazı, yeşil soğan ve dereotu gibi ürünler toplanmaktadır.
Hevsel Bahçeleri’nde üretim yapan Sedat Hülük, yılda 3-4 kez ürün yetiştirdiklerini belirtmektedir. Şu anda marul, pazı yaprağı, ıspanak, dereotu, roka ve yeşil soğan yetiştirdiklerini dile getirmektedir.
Hasat zamanının geldiğini söyleyen Hülük, “Sezonu kapatıyoruz çünkü hava artık çok soğuk. Ürünlerimi bazı komşulara, sebze haline ve pazarcılara satıyorum. Burada bir demet sebzeyi 6-7 lira arasında satıyorum. Pazara gidenler ise 10-15 lira civarında fiyat belirliyorlar. Bu topraklar gerçekten çok bereketli” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.